Clicky


Files door grenscontroles Marechaussee

Files door grenscontroles Marechaussee
19-02-2016 17:03 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

HAZELDONK - Op de A67(E34) voert de Marechaussee vrijdagmiddag grenscontroles uit. Deze controles zorgen voor flinke files op de snelweg tussen België en Eindhoven.

De marechaussee leidt het verkeer ter plaatse over slechts een rijstrook, meldt de Verkeersinformatiedienst. Ook is er een snelheidsbeperking ingesteld, zo bevestigt de Marechaussee aan de VID. Dit wordt gedaan om de stroom voertuigen beter te kunnen controleren.

De controle zorgt momenteel voor een opstopping van bijna zes kilometer. Onlangs nog kondigde staatssecretaris Dijkhoff intensievere grenscontrole aan. Hij waarschuwde hierbij rekening te houden met meer files.

Eerste echte grensfile

Het is de eerste keer dat de VID door een vaste grenspost veel vertraging ziet. Eerder leidden vooral mobiele grenscontroles op de A12 bij Duiven voor oponthoud, terwijl de vaste post bij de grensovergang zelf (ter hoogte van Beek) nog niet voor grote opstoppingen heeft gezorgd. Vorige week zagen we enige vertraging bij vaste grensposten van De Lutte (A1) en Bad Nieuweschans (A7), maar dat staat in geen verhouding met de flinke vertraging op de E34/A67 vandaag.