Transport Online - Huizenprijzen sterkst omhoog in bijna 8 jaar

Huizenprijzen sterkst omhoog in bijna 8 jaar

Huizenprijzen sterkst omhoog in bijna 8 jaar
19-02-2016 16:52 | Financieel | auteur ANP

APELDOORN - De huizenprijzen zijn vorige maand het sterkst gestegen in bijna acht jaar. Koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan een jaar eerder, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De woningmarkt laat al een tijd krachtig herstel zien. De huizenprijzen zitten sinds halverwege 2013 in de lift. Vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 zijn woningen inmiddels 7,9 procent duurder geworden.

Het gemiddelde prijsniveau is nu ongeveer even hoog als in juni 2004. De piek van de huizenprijzen was in augustus 2008. De prijzen liggen nu nog 15,3 procent onder dat niveau.

De woningverkopen lieten in januari eveneens een flinke stijging zien. Het Kadaster meldde eerder deze week al dat vorige maand bijna 12.000 woningen zijn verkocht, ruim een kwart meer dan in de eerste maand van vorig jaar. Ten opzichte van de voorgaande maand, december 2015, was wel sprake van een daling van bijna 45 procent. Maar toen registreerde het Kadaster extreem veel verkochte woningen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions