Clicky


Opening IJsselbrug Doesburg enkele dagen uitgesteld

Opening IJsselbrug Doesburg enkele dagen uitgesteld
19-02-2016 16:43 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DOESBURG - De IJsselbrug gaat niet open op 23 februari zoals eerder gemeld. De reden is dat door de lage temperaturen van de afgelopen week het beton langzamer uithard dan verwacht. De opening wordt enkele dagen uitgesteld meldt Rijkswaterstaat.

Op zaterdag 13 februari is het beton gestort op de hoofdrijbaan. Het verkeer mag pas over het betondek rijden als het beton voldoende hard is. Het uitharden van het beton wordt beïnvloed door de omgevingstemperatuur. Deze temperatuur was echter zo laag tijdens en na het storten dat de benodigde sterkte van het beton niet op tijd wordt gehaald. Een extra complicerende factor is dat voor dit weekend harde windstoten zijn voorspeld, waardoor de tent op de brug uit veiligheidsoverwegingen moet worden verwijderd. Hierdoor wordt het betondek niet meer beschermd door de tent, wat het uitharden verder vertraagd.

Nieuwe openstellingsdatum

Rijkswaterstaat meet dagelijks de sterkte van het beton en verwacht om aanstaande maandag de verwachte nieuwe openstellingsdatum te communiceren. Deze datum is naar verwachting enkele dagen later dan de eerder geplande datum.