Clicky


Terberg Environmental gaat fuseren met Ros Roca Environment

Terberg Environmental gaat fuseren met Ros Roca Environment
19-02-2016 13:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

IJSSELSTEIN/LLEIDA - Terberg Environmental, een dochteronderneming van de Terberg Group, gevestigd in IJsselstein, Nederland en Ros Roca Environment, gevestigd in Lleida, Spanje gaan hun twee bedrijven fuseren. De nieuwe onderneming krijgt de naam Terberg RosRoca Group Limited.

Het nieuwe bedrijf wordt gevestigd in Warwick, Verenigd Koninkrijk. Alle bedrijven die momenteel deel uitmaken van zowel Terberg Environmental als van Ros Roca Environment worden, direct of indirect, dochterondernemingen van de nieuwe onderneming. Alle bedrijven behouden hun bestaande handelsnaam.

Terberg RosRoca Group Ltd. krijgt een Raad van Commissarissen die de aandeelhouders vertegenwoordigt en de Raad van bestuur, bestaande uit managementleden van beide bedrijven, zal worden geleid door Godfried Terberg als Chief Executive.

Terberg en Ros Roca werken momenteel al intensief samen in een aantal bedrijfsactiviteiten.

Deze fusie is van grote betekenis voor de Terberg Group. "Wij krijgen nu de beschikking over een compleet productengamma voor de afval- en recyclingmarkt waarbij we zowel het voertuigchassis van Dennis Eagle als de afvalopbouw met een zij- of achter- beladingssysteem in de markt kunnen aanbieden. Dit creëert veel mogelijkheden om deze business internationaal verder uit te bouwen", laat het bedrijf vrijdag weten.

De omvang van de fusie betekent voor de Terberg Group een toename van de omzet met circa 70 procent en het aantal werknemers zal toenemen tot in totaal 2500.