Clicky


Akkoord tussen Rusland en Polen voor vrachtverkeer

Akkoord tussen Rusland en Polen voor vrachtverkeer
19-02-2016 13:27 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MOSKOU - Rusland en Polen hebben vandaag, vrijdag 19 februari, een akkoord bereikt voor het transit vervoer. Het akkoord betreft een overgangsperiode tot 15 april 2016.

De Poolse vice-minister van Infrastructuur, Jerzy Schmidt, verklaarde vrijdag dat de onderhandelingen met de Russen nog wel door gaan maar dat zowel Rusland als Polen hebben ingestemd met een overgangsperiode waarin speciale vergunningen verlengd worden tot 15 april aanstaande.

Vanochtend meldde Transport Online nog dat Rusland en Polen er nog altijd niet in geslaagd waren een overeenstemming te bereiken voor het transit verkeer en dat dit tussen beide landen op 1 februari 2016 werd stilgezet. Hierdoor kwamen veel vervoerders in zowel Polen als Rusland in de problemen.

Druk in de haven van Kiel

Ondertussen is het in de haven van Kiel extreem druk. "Normaal hebben wij dagelijks zo'n vijftig vrachtwagens die de overtocht maken naar Klaipeda(Litouwen)", zegt havenwoordvoerder Ulf Janke vrijdag. "Nu staan er zeker 100 Russische vrachtwagens te wachten op de oostelijke oever van de haven."

Vanwege de drukte zal DFDS Seaways een extra overtocht realiseren voor aanstaande zondag.