Vliegtuigvleugel gescheurd na botsing met hek op Schiphol

Vliegtuigvleugel gescheurd na botsing met hek op Schiphol [+foto]
19-02-2016 12:33 | Ongevallen | auteur ANP

SCHIPHOL - Een vliegtuig van El Al heeft vrijdagochtend op Schiphol lichte schade opgelopen aan een vleugel. De Boeing 737 kon daardoor niet opstijgen. Dat heeft de Israëlische luchtvaartmaatschappij bevestigd.

Het toestel zou met 150 mensen aan boord van Schiphol naar Tel Aviv vliegen. Toen het vliegtuig vanaf de gate achteruit werd getrokken raakte een van de vleugels een hek, waardoor een scheur ontstond in de winglet, de opstaande punt van de vleugel. Niemand raakte gewond. Volgens El Al gebeurde het incident in dichte mist.

De passagiers en de bemanning hebben het toestel verlaten. Ze zijn ondergebracht in hotels en vliegen pas zaterdagavond naar Tel Aviv, na afloop van de joodse rustdag sabbat.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden