Clicky


Nieuwste Nooteboom Manoovr semidieplader voor Van Wijgerden Transport

Nieuwste Nooteboom Manoovr semidieplader voor Van Wijgerden Transport
18-02-2016 13:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

Rinus van Wijgerden is al 30 jaar een trouwe klant bij Nooteboom Trailers. Van Wijgerden loopt altijd voorop met zijn investeringen in innovatieve transportoplossingen. Dat was bij de EURO-PX dieplader, de MULTI-PX semi-dieplader en ook nu weer bij de Manoovr semidieplader. Enkele maanden geleden werd de eerste 6-assige Manoovr afgeleverd en een 4-assige volgt binnenkort.

Rinus: “De Manoovr is de enige semidieplader waarop wij ook in Nederland daadwerkelijk 12 ton aslast krijgen. Naast deze twee Manoovr semidiepladers staat ook nog een 2-assige Pendel-X in bestelling. Op deze laatste is onze eerste, 30 jaar oude, Nooteboom ingeruild. De inruilprijs? Rinus: “Daar ben ik uitermate tevreden over.”

Hoe zijn de eerste ervaringen met de Manoovr?

Rinus: “Toen ik ongezien de eerste 6-assige Manoovr had gekocht zei Dick Nooteboom ‘let maar op, als je hem hebt gezien koop je er nog één’. En dat klopt. Voor ons is de Manoovr een uitkomst. Gisteren hebben we een steenbreker geladen in Antwerpen voor Lleida in Spanje. Deze machine is 3.60 meter hoog en 60 ton zwaar. Door de 78cm lage cm vloer van de Manoovr blijven we onder de 4.50 meter. Dat is echt de maximale hoogte waarmee we langere ritten door Europa kunnen uitvoeren. De grote veerweg van de Manoovr is een enorm voordeel bij ritten door België en Frankrijk. Zonder pendelassen geeft de eerste de beste spoorwegovergang al problemen. Met deze steenbreker kunnen we voor het passeren van viaducten de hele opleggers nog twaalf centimeter laten zakken.”

Terug naar 1986

“Vóór 1986 heb ik een paar jaar containers gereden. Op aanraden van een oom kocht ik een tandemas trekker met een Nooteboom oplegger. Deze oplegger hebben we nu, na 30 jaar trouwe dienst, ingeruild op een nieuwe Pendel-X. Bij de aankoop in 1986 maakte ik ook voor het eerste kennis met Dick Nooteboom. Met Dick hebben we in al die jaren ook een zeer plezierige relatie opgebouwd.”

Nooit gekeken naar een ander merk?

“Natuurlijk wel gekeken en ook offertes aangevraagd, maar 30 jaar lang hebben we uitsluitend met Nooteboom opleggers gereden. Dat heeft maar één reden: wij zijn van de dagelijkse praktijk en Nooteboom luistert naar onze ervaringen. Wij rijden liever, dan dat we moeten repareren. Stilstand kost twee keer geld: je moet de rekening betalen en je staat stil. Voor ons is Nooteboom het voordeligst want geen ander merk kan de lage onderhoudskosten en de hoge restwaarde van Nooteboom evenaren. Wij kijken niet alleen naar de aanschafprijs maar wat de oplegger gedurende het gebruik ons kost.”

Voorsprong groter met Manoovr

Aan het eind van het gesprek nog een opmerkelijke uitspraak: “Met onze nieuwe Nooteboom trailers blijven we de crisis en de concurrentie voor. Zie het maar zo: het zou best eens kunnen, dat de komende jaren voor de zwaar transport branche niet zo gemakkelijk worden. Wij hebben het modernste materieel, met de laagste onderhouds- en bandenkosten. Bovendien hebben we met 12 ton per as het hoogste laadvermogen. Met Nooteboom zijn we onze concurrenten altijd al een stap vóór geweest. En met de Manoovr is onze voorsprong alleen maar groter geworden.”