Transport Online - Belgische inspectiedienst: geen sociale fraude Waberer's

Belgische inspectiedienst: geen sociale fraude Waberer's

Belgische inspectiedienst: geen sociale fraude Waberer's
18-02-2016 11:30 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De Belgische sociale-inspectiediensten hebben geen bewijzen gevonden dat de Hongaarse transportfirma Waberer’s zich in België schuldig zou maken aan sociale fraude. Dat meldt de Belgische krant de Standaard donderdag. Van een ander transportbedrijf vorderde de inspectiedienst wel 1,6 miljoen euro, meldt de krant.

Net voor kerst stonden er in het Belgische Opglabeek zo'n 200 vrachtwagens van Waberer's geparkeerd in een weiland van een broer. Ook in Nederland waren op verscheidene parkeerplaatsen vrachtwagens van de Hongaarse firma gestald tot ver in januari. De chauffeurs van de vrachtwagens werden met bussen opgehaald en terug naar hun families gebracht om daar de feestdagen door te brengen.

Volgens de Belgische vakbond ABVV was dit hét bewijs van sociale dumping. ook de minister van Sociale Fraude Bart Tommelein vond de situatie verdacht en kondigde een controle van de inspectiediensten aan.

Dat is ook gebeurd. De chauffeurs werden onderweg en op bedrijfsterreinen tegengehouden en ondervraagd. Bewijzen van sociale fraude hebben die controles niet opgeleverd.

"Het is niet omdat iets op sociale fraude lijkt, dat het ook zo is", zegt staatssecretaris Tommelein tegen de Standaard. "Er is nu eenmaal vrij verkeer van goederen en personen in Europa. Als een transportbedrijf in Hongarije is gevestigd en vooral internationale ritten doet naar andere West-Europese landen, dan kunnen die chauffeurs ook Hongaarse lonen krijgen."

Foto's

  • J.Roeland
    WABERER'S

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions