Clicky

 
Transport Online - 'Bedrijven in de rij om zaken te doen met Iran'

'Bedrijven in de rij om zaken te doen met Iran'

'Bedrijven in de rij om zaken te doen met Iran'
18-02-2016 11:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Ondernemers staan te popelen om zaken te doen in Iran. Dit stellen verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex, die een bijeenkomst voor Nederlandse bedrijven over Iran in één uur vol zagen lopen. Bedrijven hebben vooral vragen over het betalingsverkeer dat maar moeilijk op gang lijkt te komen.

EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen van bedrijven, helpen handelaren en producenten die hun weg in Iran weer willen vinden nu het Westen, Rusland en China de economische en financiële sancties tegen Iran afbouwen.

Betalingsverkeer

Omdat de Verenigde Staten de financiële sancties niet volledig afbouwden, wachten veel Europese banken op nadere berichtgeving voordat ze het betalingsverkeer met Iran weer op gang brengen. Volgens ondernemers is deze beperking één van de grootste oorzaken die handel met Iran bemoeilijkt. EVO en Fenedex roepen de banken dan ook op om op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om het betalingsverkeer met Iran weer op te starten, zoals wel is toegestaan.

Export

EVO en Fenedex stelden vorige maand nog te verwachten dat de export naar Iran kan verdubbelen nadat handels- en productiebedrijven hun logistieke infrastructuur en handelsnetwerken opnieuw hebben opgebouwd. Vooral bedrijven in de voedingsindustrie, machinebouw en vervoersmiddelen handelden in het verleden veel met Iran. Deze bedrijven leggen nu opnieuw contact met logistiek dienstverleners en Iraanse partners. EVO en Fenedex organiseren de komende maanden extra bijeenkomsten over Iran om aan de enorme vraag tegemoet te komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden