Van den Bosch Transporten kiest Quintiq voor optimalisatie wereldwijde logistiek

Van den Bosch Transporten kiest Quintiq voor optimalisatie wereldwijde logistiek

ERP - Donderdag maakte Quintiq, een toonaangevende leverancier van supply chain planning & optimization (SCP&O) oplossingen, bekend dat Van den Bosch Transporten haar logistieke processen gaat optimaliseren met behulp van het planning- en optimalisatieplatform van Quintiq.

Van den Bosch Transporten is als logistiek dienstverlener internationaal actief met het transport van vloeistoffen en droge bulk voor zowel food- als non-foodsectoren. Het bedrijf verzorgt voor klanten intermodaal goederenvervoer en heeft wereldwijd 350 trucks, 1000 opleggers en chassis en meer dan 4000 containers in gebruik.

Van den Bosch Transporten kent een planningsvraagstuk dat tot een van de meest complexe in de wereld van intermodaal bulkcontainertransport wordt gerekend. Zo moeten planners rekening houden met productverontreiniging, klantspecifieke reinigingsvoorschriften en zorgen voor een juiste inzet van en evenwichtige verdeling van materieel. Ook het selecteren van de optimale modaliteit is een belangrijk aandachtspunt.

In het verleden gebruikte het bedrijf naast een Transport Management System (TMS) verschillende aanvullende systemen om op verzoeken te reageren en routes te berekenen. In het bedrijf ontstond de behoefte aan één integrale oplossing om in alle complexe aspecten van haar bedrijfsvoering te voorzien en tegelijkertijd de leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid te verbeteren.

De eenheid voor vloeibaar chemisch wegtransport van Van den Bosch Transporten werkt inmiddels met het plannings- en optimalisatieplatform van Quintiq. De overige business units, verspreid over de wereld, volgen in de nabije toekomst. Dit enkele, geïntegreerde platform vervangt alle huidige planningssystemen van Van den Bosch Transporten. Quintiq biedt het bedrijf volledig inzicht in de bedrijfsvoering op elke planningstermijn. Bovendien maakt de oplossing duidelijk welke effecten beslissingen hebben op de bedrijfsdoelen.

Het systeem is geprogrammeerd met alle randvoorwaarden en eisen die specifiek voor de bedrijfsvoering van Van den Bosch Transporten gelden. Hierdoor kan de juiste combinatie tussen materieel en opdracht worden gemaakt. Opdrachten worden optimaal aan containers of trailers toegewezen door het optimale pad in het intermodale netwerk uit te stippelen.

Waar nodig in het geselecteerde pad, worden laadeenheden optimaal aan trucks toegewezen. Handmatige planning behoort voor de planners van Van den Bosch Transporten tot het verleden, waardoor zij nu aanzienlijk meer tijd overhebben voor overige belangrijke taken.

"Quintiq wierp zich gedurende het implementatieproces op als een echte partner. Al snel nadat de eerste business unit was overgegaan op het planningsplatform van Quintiq, werden aantoonbare voordelen waargenomen", aldus Marcel Wouterse, lid van het directieteam van Van den Bosch Transporten.

"Quintiq geeft ons real-time inzicht in onze activiteiten, wat maakt dat wij sneller en beter dan ooit kunnen reageren. Hierdoor kunnen wij de kosten terugdringen, onze klanten op logistiek gebied beter ondersteunen en uiteindelijk het bulktransport, wat onze hoofdactiviteit is, naar een hoger niveau tillen."

"Het is ons een groot genoegen de handen met Van den Bosch Transporten ineen te slaan", aldus Rob van Egmond, CEO van Quintiq. "Onze intuïtieve softwareoplossing zal Van den Bosch Transporten helpen haar bedrijfsdoelen te behalen en betekent voor Quintiq een verdere versterking van de toegevoegde waarde die wij de bulktransportsector hebben te bieden."


Van den Bosch Transporten neemt Broekema Bulk over

missing-image ERP - Van den Bosch Transporten neemt per 1 juli 2018 collegabedrijf Broekema Bulk uit Nederweert over. Dat zijn CEO Rico Daandels van Van den Bosch Transporten en directeur Dirk Broekema van Broekema Bulk overeengekomen. Broek...

Eerste twee van 42 nieuwe Renault Trucks T afgeleverd aan Van den Bosch Transporten

missing-image ERP - Van den Bosch Transporten uit Erp heeft de sleutels van de eerste twee uit een reeks van 42 nieuwe Renault-trucks in ontvangst genomen. In het aanschaftraject heeft Van den Bosch de chauffeur centraal gezet. “Nieman...

Van den Bosch start met flexitanks

missing-image ERP - Van den Bosch heeft haar logistieke dienstverlening uitgebreid met flexitanks. Als aanvulling op het bestaande aanbod van tankcontainers, worden vloeibare bulkgoederen voortaan ook in flexitanks verscheept naar bestemmingen ...

Van den Bosch Academy overgenomen door Ways Europe

missing-image ERP - Ways Europe heeft de Van den Bosch Academy overgenomen. Ways Europe verzorgde al de code 95 trainingen voor het internationale transportbedrijf, nu heeft het ook de regie gekregen over de andere opleidingen die Van den Bosch...

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

missing-image ERP - De samenwerking tussen UNICEF Nederland en Van den Bosch Transporten is opnieuw met twee jaar verlengd. UNICEF komt wereldwijd op voor de rechten van het kind. Sinds 2011 ondersteunt Van den Bosch de VN-kinderrechtenorganisa...

Transportrisico

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden
Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!