Clicky


Noorse brug over nieuwe E6 stort in door vrachtwagen

Noorse brug over nieuwe E6 stort in door vrachtwagen [+video]
18-02-2016 09:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SJOA(Noorwegen) - Woensdagmiddag is in het Noorse Sjoa een nieuwe brug, geplaatst over de nieuwe E6, ingestort nadat een vrachtwagen de brug over wilde rijden. De vrachtwagenchauffeur raakte gewond.

Hoewel de brug geschikt zou moeten zijn voor 65 ton gewicht stortte deze volledig in toen woensdagmiddag rond 14:30 uur een vrachtwagen met 31 ton gewicht er overheen wilde rijden. De brug is afgelopen najaar gebouwd nadat de oude brug niet meer aan de huidige eisen voldeed.

Volgens experts zijn er nog vijf van deze bruggen gebouwd op het traject in de periode van december 2014 en september 2015. Dit zijn standaard bruggen die al vele jaren gebruikt worden in zowel Noorwegen als het buitenland. Men tast dan ook nog in het duister over wat er woensdagmiddag fout is gegaan.

Nadat de vrachtwagen door de brug zakte stortte deze nog zes tot zeven meter naar beneden. De chauffeur is met kneuzingen en botbreuken opgenomen in het ziekenhuis in Lillehammer. Zijn toestand is stabiel meldt het ziekenhuis.

De aannemer en experts gaan nu onderzoeken wat de oorzaak is van de instorting van de brug over de E6.