Clicky


 


Bombardier schrapt duizenden banen

Bombardier schrapt duizenden banen
17-02-2016 13:19 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

TORONTO - De noodlijdende Canadese producent van treinen en vliegtuigen Bombardier gaat 7000 banen schrappen. Dat werd woensdag bekendgemaakt bij de presentatie van teleurstellende vierdekwartaalcijfers.

Bij Bombardier werken nu nog zo'n 64.000 mensen. De reorganisatie gaat in drie jaar tijd plaatsvinden en kost Bombardier zo'n 300 miljoen dollar.

Het bedrijf kampt met vertragingen en kostenoverschrijdingen bij de ontwikkeling van de nieuwe C-serie, een vliegtuig dat de concurrentie aan zou moeten gaan met de Boeing 737 en de Airbus A320. Bombardier behoort tot de belangrijkste ondernemingen in de provincie Quebec, die eerder al te hulp schoot. Dat redde de beurskoers echter niet, die kelderde.

Woensdag werd bekend dat Bombardier in het laatste kwartaal van zijn boekjaar quitte speelde, waar een kleine winst werd voorzien. De omzet kwam uit op iets meer dan 5 miljard dollar waar kenners rekenden op meer. Het nieuwe jaar wordt gezien als een "transitieperiode''.

Die periode werd ingeluid met de aankondiging van een nieuwe, voorlopige deal. Air Canada tekende voor de levering van 45 toestellen uit de C-serie. Die order heeft een cataloguswaarde van bijna 4 miljard dollar. Air Canada heeft daarbij de optie om er nog eens dertig toestellen extra bij te bestellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats