Clicky


De Rooij Transport: 'Proef' met event-recorder al lang beëindigd

De Rooij Transport: 'Proef' met event-recorder al lang beëindigd
16-02-2016 13:24 | Transport | auteur Redactie [FE]

'T GOY - Op 16 februari verschenen er berichten in de media dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP, voorheen CBP) De Rooij Transport gevraagd heeft om te stoppen met event-recorders en de verzamelde gegevens te vernietigen. Peter de Rooij, van De Rooij Transport uit 'T Goy reageert dinsdag op deze berichtgeving die vandaag door de Autoriteit Persoonsgegevens naar buiten werd gebracht.

"De Rooij Transport heeft gedurende een periode van 12 maanden inderdaad een pilot met event-recorders gedaan. Vanuit de gedachte om te kijken of event-recorders kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid. De pilot is al in oktober 2015 beëindigd en alle gegevens zijn toen ook vernietigd. Onder andere naar aanleiding van een verzoek van de AP. De Rooij Transport is dan ook verbaasd over de hernieuwde aandacht voor ons bedrijf. Het is oud nieuws", aldus Peter de Rooij.

"De Rooij Transport is gestart met de pilot puur vanuit de gedachte om haar verantwoordelijkheid te nemen met betrekking tot vergroten van de verkeersveiligheid en de bewustwording van de rol van de chauffeurs daarbij. De beelden (max. 12 seconden) van de event-recorders kwamen alleen en uitsluitend beschikbaar als er daadwerkelijk een incident (bijvoorbeeld bij abrupt remmen) waarneembaar was. De event-recorders draaide niet continu. Uiteraard respecteert De Rooij de huidige wettelijke ruimte om gebruik te maken van event-recorders", besluit hij.