Clicky


Eerste IVECO Eurocargo 'Truck of the Year 2016' voor Van Dijk Expresse BV

Eerste IVECO Eurocargo 'Truck of the Year 2016' voor Van Dijk Expresse BV
16-02-2016 13:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BREDA - In november 2015 is de nieuwe IVECO Eurocargo uitgeroepen tot "International Truck of the Year 2016". De nieuwe middelzware truck van IVECO werd door de internationale vakjury geroemd om zijn grote bijdrage aan de efficiëntie van het wegvervoer op basis van technische innovatie, comfort, veiligheid, souplesse, brandstofverbruik, ecologische voetafdruk en totale gebruikskosten.

Onlangs nam transportbedrijf Van dijk Expresse uit Breda zijn eerste nieuwe IVECO Eurocargo in ontvangst. DEBA Bedrijfswagens leverde vanuit de vestiging Etten-Leur het voertuig af.
 
Als geen ander begrijpt Van Dijk Expresse dat een spoedzending meer aandacht vraagt dan een regulier transport. Zeker wanneer sprake is van officiële documenten, kwetsbare goederen, medicijnen of een proceskritisch onderdeel. Daar zijn mensen voor nodig die begrip hebben voor het belang van de zending bij de afzender én bij de ontvanger.

Ongeacht of het gaat om een envelop of een vracht van dertig ton. Precies daar ligt al meer dan een kwart eeuw de kracht van Van Dijk Expresse: zorg en aandacht. Nationaal en internationaal. De planning in Breda is het hele jaar door 24/7 bereikbaar en organiseert na één telefoontje het transport standaard binnen drie kwartier.

IVECO Eurocargo ML120E21/P Slaapcabine

De nieuwe IVECO Eurocargo van Van Dijk Expresse is één van de eerste “Truck of the Year” geleverd in Nederland. De Eurocargo slaapcabine uitvoering is uitgevoerd in de goed herkenbare huisstijl van Van Dijk Expresse BV.  Het zorgt voor een vertrouwd beeld in de Regio. De distributietruck zal worden ingezet voor verschillende transporten.

De nieuwe IVECO Eurocargo van Van Dijk Expresse B.V. heeft de 210pk en 750Nm krachtige 4-cilinder Tector 5 dieselmotor aan boord. De Euro-VI emissienorm wordt bereikt door het Hi-SCR uitlaatgas behandelingssysteem. Hierbij wordt geen uitlaatgas gerecirculeerd(EGR) waardoor de verbranding schoner is, het brandstofverbruik lager en het onderhoudsinterval van de IVECO langer. Dit komt ten goede aan de totale exploitatiekosten van het voertuig.

IVECO-dealer DEBA Bedrijfswagens BV  is zeer trots op het feit dit de eerste Iveco vrachtwagen is en  op de lange relatie met Van Dijk Expresse BV.

De nieuwe IVECO Eurocargo "Truck of the Year 2016"

De Eurocargo is al jarenlang Europa’s marktleider in het middelzware trucksegment. Het ontwerp van de nieuwe IVECO Eurocargo en de toegepaste technologie zorgen voor een efficiency, comfort, betrouwbaarheid en zeer lage TCO-cijfers. Geroemd om zijn onbegrensde configuratie- en opbouwmogelijkheden kan de Eurocargo is ruim 3000 variante af-fabriek worden geleverd. Met een serie zeer zuinige Euro-VI dieselmotor zal de IVECO Eurocargo in de loop van 2016 ook beschikbaar zijn met een CNG-motor.