Clicky


Thermo King koelt de innovatieve dubbeldekkerhooglader-conceptvrachtwagen van DHL voor luchtvaartcatering

Thermo King koelt de innovatieve dubbeldekkerhooglader-conceptvrachtwagen van DHL voor luchtvaartcatering
16-02-2016 10:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Thermo King, fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een label van Ingersoll Rand, heeft in samenwerking met DHL, het wereldwijd toonaangevende logistieke bedrijf, de koeloplossing geleverd voor de nieuwe dubbeldekkerhooglader-conceptvrachtwagen van DHL voor luchtvaartcatering.

Als deelnemer aan het ontwerpproject werkte Thermo King nauw samen met Mallaghan, een van de snelst groeiende fabrikanten van ondersteuningsmateriaal voor aan de grond voor luchthavens, dat het frame voor het conceptvoertuig van DHL heeft gebouwd. De Thermo King UT-1200-unit werd geselecteerd als de unit die moet zorgen voor een optimale, door temperatuur beheerste omgeving in het unieke ontwerp van de cateringvrachtwagen.

De UT-1200 is speciaal ontwikkeld voor toepassingen die worden bevestigd aan de onderzijde van vrachtwagens en opleggers met dissel en geldt binnen de sector als de standaard op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties, duurzaamheid en rendement dankzij een laag brandstofverbruik en de verminderde motoruitstoot van de Thermo King GreenTech™-motor.

"Het unieke aan het ontwerp van ons voertuig is dat, wanneer het in beweging is, het onder de hoogterestrictie van 4 meter van de luchthaven blijft. Als het voertuig eenmaal is aangesloten op het vliegtuig, kan het dak van het voertuig echter worden verhoogd en het interne liftdek worden bediend," aldus Martin Bryce, technisch manager voor Verenigd Koninkrijk en Ierland bij DHL. "Hierdoor kan met de vrachtwagen tot 80 procent meer vracht worden vervoerd, waardoor het totaal aantal benodigde voertuigen daalt en het rendement en de ecologische voetafdruk van DHL en de luchthaven verbeteren."

“Het voertuig is ontworpen om te werken binnen de lage emissiezone van Londen (LEZ) en voldoet aan alle veiligheids- en milieustandaarden die zijn ingesteld door Transport for London," aldus Steve Williams, regionale verkoopmanager voor het Verenigd Koninkrijk van Thermo King. "We zijn er trots op om deel uit te maken van dit project en oplossingen te bieden die bijdragen aan de significante verbeteringen op het gebied van milieu en efficiëntie die worden bereikt door DHL."

Om aan de uitdagende vereisten voor temperatuurbeheersing van unieke ontwerp te voldoen, en te zorgen voor goede luchtcirculatie, heeft Thermo King extra ventilatoren ontworpen en geïnstalleerd op het benedendek. Uit de temperatuurmapping die na de productie en installatie werd uitgevoerd op het boven- en benedendek, blijkt dat de temperatuur in alle gebieden goed word beheerst en dat de ventilatoren in het plafond zorgen voor een goede distributie van de luchtstroom, en zo de koelcylcus voltooien.