Transport Online - Hogere omzet voor TNT

Hogere omzet voor TNT

Hogere omzet voor TNT
16-02-2016 10:13 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

AMSTERDAM - Koeriersbedrijf TNT heeft de omzet in het vierde kwartaal van vorig jaar weten op te voeren. Ook werd er een winst in de boeken gezet, een jaar geleden was dat nog een verlies. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

TNT zette een omzetgroei neer van 4,1 procent tot bijna 1,9 miljard euro. De winst kwam uit op 19 miljoen euro, van 137 miljoen euro negatief een jaar eerder. Operationeel werd er een resultaat in de boeken gezet van 57 miljoen euro, van een negatief resultaat van 53 miljoen euro vorig jaar. Het concern profiteerde naar eigen zeggen onder meer van positieve wisselkoerseffecten.

Het zijn overigens naar verwachting de laatste jaarcijfers die TNT als zelfstandig bedrijf bekendmaakt. Als alles volgens planning verloopt, wordt het Nederlandse koeriersbedrijf in de komende maanden definitief overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot FedEx.

FedEx maakte begin april vorig jaar bekend TNT te willen kopen. Beide bedrijven verwachten die deal in de eerste helft van 2016 af te kunnen ronden. De afgelopen tijd kreeg de transactie onder meer groen licht van toezichthouders in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. De belangrijkste horde die nu nog moet worden genomen is toestemming van de Chinese concurrentiewaakhond.

TNT herhaalde dinsdag zijn prognoses, waarbij het aangaf ,,aanhoudende economische volatiliteit'' te voorzien in verschillende markten buiten Europa. Daarbij wees het specifiek naar Brazilië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen