Clicky

 
Transport Online - Nieuw: Schengen-hulplijn voor ondernemers

Nieuw: Schengen-hulplijn voor ondernemers

Nieuw: Schengen-hulplijn voor ondernemers
16-02-2016 10:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex starten een hulplijn voor ondernemers die door controles aan de Europese binnengrenzen vertragingen oplopen. Handels- en productiebedrijven tasten vaak in het duister over de precieze aard van de grenscontroles die EU-lidstaten invoeren. Als er sprake is van vertragingen door grenscontroles, is het vervolgens onduidelijk wie er voor de schade aansprakelijk is.

Volgens EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen van het bedrijfsleven, zorgen de vertragingen voor strubbelingen in de relaties tussen leveranciers en afnemers en leggen zij productieprocessen in fabrieken elders in Europa stil. Nederland exporteert jaarlijks voor meer dan 300 miljard euro naar andere Europese lidstaten – van bijvoorbeeld één miljard euro aan chemische producten naar Italië tot een half miljard euro aan groente en fruit naar Zweden.

Vragen

Ondernemers die zich afvragen welke landen er grenscontroles hebben en wat de precieze aard van deze controles is, kunnen de zogenoemde Schengen-hulplijn bellen via 079-3467346.

Door deze informatie, die ook op een speciale website staat, kunnen handelaren en producenten hun goederenvervoer beter plannen. Ook geven EVO en Fenedex ondernemers antwoorden op juridische vragen en bieden zij een overzicht van de files die er ontstaan zijn door grenscontroles. EVO en Fenedex vroegen het kabinet eerder vandaag om zich in Europa hard te maken voor het vrije verkeer van goederen, bijvoorbeeld door aparte rijstroken voor het vrachtverkeer of een vrije doorgang voor bedrijven die aantoonbaar zelf voorzorgsmaatregelen nemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden