FNV Streekvervoer wil einde contante betalingen

FNV Streekvervoer wil einde contante betalingen
16-02-2016 09:59 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Vanwege de recente overvallen op GVB bussen in Amsterdam-Noord worden er geen losse kaartjes meer verkocht op de GVB bussen. FNV Streekvervoer heeft in een brandbrief aan Connexxion gevraagd om ook geen contant geld meer toe te laten op de bus.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft toegezegd dat op korte termijn er alleen nog elektronisch betaald kan worden voor losse kaartjes op de GVB bussen. Ook vervoersbedrijf EBS zal geen dagkaarten meer verkopen in Amsterdam, zo is de directie vandaag met de OR overeengekomen.

Met deze snelle maatregelen is het berovingsrisico voor GVB en EBS chauffeurs tot nul gereduceerd. Omdat ook Connexxion vanuit de stalling Zaandam rijdt op Amsterdam-Noord is er een verhoogd risico dat de daders zich nu gaan richten op de bussen van Connexxion.

Jan Heilig, bestuurder FNV Streekvervoer: "De onrust en het gevoel van onveiligheid onder de chauffeurs van de stalling Zaandam is groot. Maar ook is er onrust op de andere stallingen van Connexxion die op Amsterdam rijden."

FNV Streekvervoer eist daarom zo spoedig mogelijk overleg met Connexxion over de beëindiging van het met contant geld betalen op de bus en het tijdelijk staken van de losse kaartverkoop in Zaandam, totdat daar de applicatie van contactloos bankbetalen op het PSU systeem (personal supply unit) is aangebracht. Ook wil de bond de fasering voor de andere stallingen waarvoor dit moet worden geregeld bespreken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden