Clicky

 
Transport Online - Koning steunt burgemeesters in misdaadstrijd

Koning steunt burgemeesters in misdaadstrijd

Koning steunt burgemeesters in misdaadstrijd
15-02-2016 19:05 | Misdaad | auteur ANP

RUCPHEN - Koning Willem-Alexander spreekt dinsdag met de burgemeesters van Rucphen en Tilburg om ze een hart onder de riem te steken in hun strijd tegen de misdaad in Noord-Brabant en Zeeland. Hij laat zich door beiden ook informeren hoe het daarmee gaat.

Met de zogenoemde taskforce Brabant Zeeland die sinds 2014 actief is, is een nieuwe weg ingeslagen om de zware criminaliteit in de regio aan te pakken. De bijeenkomst is in Rucphen, waar burgemeester Marjolein van der Meer Mohr doelwit werd van bedreiging. Haar auto werd afgelopen zomer in brand gestoken. Burgemeester Peter Noordanus (Tilburg) is voorzitter van het samenwerkingsverband.

In 2014 meldde justitie dat de criminele netwerken hun activiteiten steeds meer naar het zuiden verschoven. Het samenwerkingsverband probeert die netwerken op alle mogelijke manieren te verstoren.

Informatie

De bestrijding gebeurt niet alleen meer door politie en justitie, maar ook door gemeenten en de Belastingdienst. Die leveren en combineren informatie, waarmee wordt geprobeerd om criminelen tegen te werken.

"De burgemeesters zijn er onder meer in geslaagd om criminele motorclubs te weren uit hun gemeenten en uitstaande vorderingen bij criminelen op te eisen. Ook kun je denken aan het sluiten van bedrijfspanden die bijvoorbeeld als hennepkwekerij worden gebruikt", legt taskforcedirecteur Caspar Hermans uit. Vorig jaar zijn er van begin januari tot oktober 187 panden gesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats