Transport Online - Nog veertig vermisten na treinexplosie Canada

Nog veertig vermisten na treinexplosie Canada

Nog veertig vermisten na treinexplosie Canada
08-07-2013 11:05 | Algemeen | auteur de redactie

LAC-MÉGANTIC (Novum/AP) - In het Canadese Lac-Mégantic werden maandag nog zo'n veertig mensen vermist na het dodelijke treinongeval van vrijdagnacht. Het dodental staat vooralsnog op vijf, maar gevreesd wordt dat veel meer mensen zijn omgekomen. Brandweerlieden en reddingswerkers maken zich op om naar delen van het stadje te gaan die de afgelopen dagen onbegaanbaar waren.

De trein was ten tijde van het ongeval onbemand. In 72 van de 73 wagons zat ruwe olie. Volgens het spoorbedrijf Rail World stond de trein op een heuvel boven het stadje geparkeerd. Door nog onbekende oorzaak kwam de trein vrijdagnacht in beweging, waarna hij in het centrum van het stadje in het oosten van de provincie Quebec ontspoorde en ontplofte.

Het was ten tijde van het ongeluk druk in het centrum, waar veel bars zijn gesitueerd. Volgens de provinciale politie van Quebec is nog maar een klein deel van het verwoeste centrum doorzocht. De brandweer was zondag vooral bezig om te controleren of alle vlammen waren gedoofd.

Premier Stephen Harper omschreef het centrum zondag als een 'oorlogsgebied'. Ongeveer een derde van de zesduizend inwoners is geëvacueerd. Sommige mensen zouden alles wat zij bezaten hebben verloren.
 


Een woordvoerster van de lijkschouwer zei dat wellicht niet alle lichamen geborgen kunnen worden vanwege de kracht van de explosies. Veel inwoners zijn ervan overtuigd dat het dodental nog verder zal oplopen. De 27-jarige Anne-Julie Huot zei dat ten minste vijf vrienden en twintig kennissen nog niet terecht zijn. "Een vriendin van me stond buiten de bar te roken toen het gebeurde, en zij kon maar net ontsnappen. We kunnen dus wel raden wat er is gebeurd met de mensen die binnen zaten", aldus Huot. "Het is een nachtmerrie."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions