Clicky

 
Transport Online - Lancering M. campagne 'Rotterdamse Haven, Veilige Haven'

Lancering M. campagne 'Rotterdamse Haven, Veilige Haven'

Lancering M. campagne 'Rotterdamse Haven, Veilige Haven'
15-02-2016 18:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vandaag, maandag 15 februari, heeft burgemeester Aboutaleb op P&O schip ‘Pride of Hull’ de aftrap gegeven voor een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem. Deze campagne is gericht op het tegengaan van criminele activiteiten in de haven, zoals drugs- en mensensmokkel en ladingdiefstal.

Doel van de campagne is om mensen die werken in de haven en vrachtwagenchauffeurs alert te maken op mogelijke signalen, en hen te vragen die te melden. “Zij zijn onze oren en de ogen in de haven”, aldus de burgemeester.

De campagne ‘Rotterdamse Haven, Veilige Haven!’ maakt onderdeel uit van het programma Integere Haven, een samenwerking tussen publieke en private partijen in de haven. Programmamanager en officier van justitie Loes van der Wees vertelde vanmiddag dat zij in strafzaken met enige regelmaat mensen terugziet die in de haven werken. 

“Criminele organisaties verschaffen zich toegang via kwetsbare havenmedewerkers die onder druk worden gezet, of die in ruil voor geld een oogje toeknijpen. Maar wie eenmaal betrokken raakt bij een criminele organisatie, komt daar niet zomaar meer uit.”

De campagne waarschuwt mensen dan ook; ‘illegaal bijverdienen, trap er niet in’.

Van der Wees verwacht dat door het benadrukken van de mogelijkheid om anoniem te melden meer informatie binnen zal komen bij de opsporingsdiensten. Een vergelijkbare campagne in Engeland leverde eerder goede resultaten op.

De campagne is een initiatief van Openbaar Ministerie, Zeehavenpolitie, Douane, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook enkele havenbedrijven waren nauw betrokken bij de totstandkoming, inmiddels hebben meerdere bedrijven in de Rotterdamse haven zich aangesloten.

De campagne heeft een looptijd van twee jaar, gedurende die tijd zullen in en rond de haven verschillende campagne uitingen te zien zijn. Zo worden er op verschillende plaatsen in de Rotterdamse haven speciale containers geplaatst. Ook opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt donderdag aandacht aan ‘Rotterdamse haven, veilige haven’.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen