Transport Online - Meer doden na treinexplosie Canada

Meer doden na treinexplosie Canada

Meer doden na treinexplosie Canada
07-07-2013 16:22 | Gevaarlijke Stoffen | auteur de redactie

LAC-MÉGANTIC(AP/Novum) - Het aantal doden als gevolg van de ramp met een olietrein in het Canadese Lac-Mégantic is zondag opgelopen tot vijf. Michel Brunet van de politie in Quebec vreest dat het dodental nog zal oplopen. Ongeveer veertig mensen worden vermist.

De trein was vrijdagnacht ten tijde van het ongeval onbemand. Volgens het spoorbedrijf Rail World was de trein met 73 wagons, die ruwe olie vervoerde, op een heuvel boven het stadje geparkeerd. Door nog onbekende oorzaak begon de trein vrijdagnacht te rollen, waarna hij in het centrum van het stadje in het oosten van de provincie Quebec ontspoorde en ontplofte.

De explosies en branden die volgden hebben grote delen van het centrum van Lac-Mégantic verwoest. De branden zijn nog altijd niet geblust, waardoor reddingswerkers nog niet overal konden komen.

Een woordvoerder van het Canadese Rode Kruis zei dat ongeveer tweeduizend mensen zijn geëvacueerd. Sommigen zouden alles wat zij bezaten hebben verloren.
 


In het getroffen gebied stonden rijen hoge bomen als reusachtige afgebrande lucifers, van de grond tot aan de kruin zwartgeblakerd. Veel inwoners lagen al op bed toen het ongeluk gebeurde. Brandweer en hulpdiensten uit omliggende gemeenten werden opgetrommeld en ook kwam er hulp van over de grens, uit de Amerikaanse staat Maine, waar de trein naar op weg was.

Vorige week ontspoorde een trein met olieproducten aan de andere kant van Canada, bij Calgary in Alberta, nadat een spoorbrug door hoogwater was verzakt. De ontspoorde wagons bleven bij dat ongeluk intact.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions