Clicky


Wethouder Struijvenberg opent Zadkine Centrum voor Logistiek

Wethouder Struijvenberg opent Zadkine Centrum voor Logistiek
15-02-2016 11:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Op donderdag 11 februari heeft de Rotterdamse wethouder Werkgelegenheid en Economie, Maarten Stuivenberg, de nieuwe A-locatie van het Zadkine Centrum voor Logistiek geopend. Onder toeziend oog van diverse genodigden uit bedrijfsleven en onderwijs onthulde hij samen met studenten, twee panelen met prijswinnende foto’s.

De wethouder feliciteerde de studenten met hun mooie praktijkfoto en gaf een inspirerend betoog over het belang van goed mbo onderwijs bij het terugdringen van de jeugdwerkeloosheid en de rol van Zadkine Centrum voor Logistiek hierbij. Alleen door een goede samenwerking met bedrijven kan het onderwijs zich adequaat aanpassen aan de ontwikkelingen in het beroep en krijgen jongeren een diploma waar ze in het ‘echte leven’ goed mee aan de slag raken en daar is uiteindelijk ook de gemeente Rotterdam bij gebaat.

Struijvenberg: “Zadkine Logistiek verdient een compliment voor de manier waarop zij aan de slag zijn gegaan met de soms moeilijk op te leiden doelgroep. Ze leiden de jongeren niet alleen op naar een diploma, maar kijken verder door goede arbeidskrachten te willen afleveren voor en juist ook mét het bedrijfsleven.”

Na de feestelijke openingsceremonie was er de gelegenheid voor een hapje en een drankje en een rondleiding door de Zadkine studenten langs de les- en praktijkruimten en de demonstraties van het moderne orderpicksysteem en het heftruckrijden.

Zadkine Centrum voor Logistiek

Is dé beroepsopleider in de regio Rijnmond gericht op interne logistieke processen. Het Zadkine Centrum voor Logistiek bereidt studenten zo realistisch mogelijk voor op een baan in de logistieke sector door aan te sluiten bij de wensen van het bedrijfsleven. Logistiek is ‘hot’.

De markt groeit hard door alle internetbedrijven die grote magazijnen nodig hebben. Studenten van het Zadkine centrum voor Logistiek halen naast een MBO-diploma ook een extern erkend Bedrijfshulpverleningdiploma (BHV), heftruckcertificaat en het VCA-certificaat (veilig werken).