Transport Online - V&D sluit voorlopig de deuren

V&D sluit voorlopig de deuren

V&D sluit voorlopig de deuren
15-02-2016 09:41 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De warenhuizen van V&D sluiten in elk geval maandag en dinsdag de deuren, maar de onderhandelingen over een doorstart van het failliete warenhuisbedrijf gaan door. Dat meldde de woordvoerder van de curatoren van V&D maandag.

De curatoren zijn er niet in geslaagd om voor het verstrijken van de deadline, afgelopen nacht, de onderhandelingen over een doorstart af te ronden. Daarom hebben zij de verhuurders van winkelpanden drie dagen extra de tijd gevraagd om tot een overeenkomst te komen.

De curatoren onderhandelen met de investeringsmaatschappij van winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat. Vorige week werd duidelijk dat hij verder wil met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moet echter daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moet worden afgerond.

Behalve Kahn probeert ook het Canadese winkelconcern Hudson's Bay (HBC) deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC is dan ook niet in gesprek met de curatoren van het warenhuisbedrijf.

De woordvoerder van de verhuurders kon maandagochtend nog niet aangeven hoe de vastgoedeigenaren op het verzoek tot uitstel hebben gereageerd.

Volgens de curatoren is afgelopen weekend "goede vooruitgang'' geboekt in de onderhandelingen met Kahn. "Maar uiteindelijk hebben de curatoren moeten constateren dat de zeer complexe puzzel op dit moment nog niet kan worden gelegd.''

De curatoren hielden de winkels van V&D sinds het faillissement op oudjaarsdag open. De doorbetaling van de circa 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants liep echter slechts tot begin deze week.

De winkelsluiting op maandag en dinsdag is volgens de curatoren bedoeld om "de winkelvoorraden te inventariseren''. Over de vooruitzichten vanaf woensdag werd niets gemeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions