Clicky


Schiphol wil overleg over werk aan spoor

Schiphol wil overleg over werk aan spoor
05-07-2013 17:29 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Schiphol wil na de zomer gaan praten met spoorbeheerder Prorail over de planning van werkzaamheden aan het spoor rond de luchthaven. Dat meldt een woordvoerder vrijdag. Vanaf vrijdagnacht is Schiphol vanwege werkzaamheden nauwelijks per trein te bereiken, terwijl het vanwege het begin van de vakantie een druk weekeinde voor de luchthaven wordt.

"Wij begrijpen dat werkzaamheden aan het spoor belangrijk zijn, ook voor onze bereikbaarheid", aldus de zegsvrouw. "Maar wij vragen ons af of het handig is om dat in een druk zomerweekend te doen." Volgens de woordvoerder gaf Prorail eerder aan dat het niet mogelijk was om de werkzaamheden op een ander moment uit te voeren.

Tussen Schiphol en verschillende stations in Amsterdam rijden door de werkzaamheden geen treinen. Er worden bussen ingezet. Ook de nachttreinen en de Thalys stoppen niet op Schiphol. De vertraging kan oplopen tot een uur. Op Sloterdijk en de luchthaven worden kruiers ingezet om reizigers te helpen met het dragen van hun bagage.

De stremming rond Schiphol duurt tot maandagochtend. Prorail werkt aan het spoor om de verbinding tussen de luchthaven en Lelystad te verbeteren. Ook in de weekenden van 7 en 8 september en 7 en 8 december is Schiphol per trein daardoor lastig bereikbaar. De luchthaven adviseert reizigers om extra reistijd in te calculeren.

De werkzaamheden zorgen ook voor overlast op de weg. Op de A4 richting Schiphol worden de rijbanen versmald en wordt de maximumsnelheid verlaagd. Een woordvoerder van de ANWB verwacht hier geen files, maar adviseert reizigers wel op tijd te vertrekken. "Mogelijk sta je op het terrein van Schiphol zelf wel stil."