Tankstation in Wilnis levert auto's verkeerde brandstof

Tankstation in Wilnis levert auto's verkeerde brandstof
13-02-2016 20:59 | Overig | auteur ANP

WILNIS - Een tankstation in Wilnis heeft automobilisten zaterdag enige tijd verkeerde brandstof geleverd doordat een fout was gemaakt bij de bevoorrading. Een tankwagen had per abuis verkeerde brandstof in de opslag gepompt, liet een woordvoerder van Shell weten.

De vergissing werd zaterdag gemaakt bij het tankstation van Shell aan de Mijdrechtse Dwarsweg in Wilnis (provincie Utrecht). Hoeveel auto's verkeerde brandstof hebben getankt en welke brandstoffen waren omgewisseld, kon de woordvoerder zaterdagavond niet zeggen. Volgens hem werd "vrij snel'' ontdekt dat er iets was misgegaan. Het tankstation ging direct dicht.

De ANWB meldt dat de Wegenwacht in elk geval twee auto's heeft geholpen die in de problemen waren geraakt. De ANWB sluit niet uit dat automobilisten ook nog later - ook zondag - stil kunnen komen te staan indien ze na het tanken alleen een kort stukje naar huis zijn gereden. En later op de avond meldden zich inderdaad nog vier automobilisten.

Shell vindt het heel vervelend. Mensen die getroffen zijn, kunnen zich melden bij de klantenservice. Als inderdaad blijkt dat het door het tankstation komt, worden ze gecompenseerd.

De tanks van het station worden geleegd en gereinigd en opnieuw bevoorraad zodat het weer open kan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden