Clicky

 
Transport Online - Appartementencomplex in Houten ontruimd wegens brand [+foto]

Appartementencomplex in Houten ontruimd wegens brand

Appartementencomplex in Houten ontruimd wegens brand [+foto]
13-02-2016 20:33 | Binnenland | auteur ANP

HOUTEN - In Houten is zaterdagavond een appartementencomplex aan de Via Arena ontruimd omdat brand was uitgebroken in een elektriciteitsruimte onderin het pand. De brandweer kon lange tijd niet blussen vanwege spanning in de ruimte. Netwerkbeheerder Stedin moest eerst de stroom uitschakelen. Rond 21.45 uur meldde de brandweer dat het vuur uit is.

Er kwam in het begin flink wat rook vrij. Twee mensen die rook hadden ingeademd, werden nagekeken door ambulancepersoneel. Voor de bewoners van de ongeveer dertig appartementen werd opvang geregeld in een zorgcentrum. Ook burgemeester Wouter de Jong was daar.

Ongeveer 1500 huishoudens in de omgeving zaten uren zonder stroom als gevolg van de brand. De meesten waren in de loop van de avond weer aangesloten op het net, maar rond 23.00 uur zaten nog 149 huizen zonder elektriciteit.

De brandweer heeft de appartementen gecontroleerd en rond 23.40 uur weer vrij gegeven. Het merendeel van de bewoners kan terug naar hun woning. Voor een beperkt aantal geldt dat echter niet. Zij zullen de nacht elders doorbrengen. De gemeente regelt onderdak indien zij niet bij familie of vrienden terecht kunnen.

Enkele woningen hebben roet- en rookschade. Enige tijd konden geen treinen stoppen op het nabijgelegen treinstation. Het station is inmiddels weer vrijgegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions