Transport Online - EVO: 'Extra spoor Oost-Nederland onmisbaar'

EVO: 'Extra spoor Oost-Nederland onmisbaar'

EVO: 'Extra spoor Oost-Nederland onmisbaar'
05-07-2013 10:46 | Algemeen | auteur de redactie
ZOETERMEER - Naast de Betuwelijn is er extra spoorcapaciteit nodig voor het spoorgoederenvervoer. De zogenoemde 'Twentekanaalroute' is hiervoor de beste optie. Volgens verladersorganisatie EVO is de kans op vertragingen via deze spoorlijn het kleinst.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu verwacht dat er in de toekomst veel meer goederen per spoor vervoerd worden. Staatssecretaris Mansveld onderzoekt daarom vier nieuwe routes door Oost-Nederland. In het najaar neemt ze een beslissing. De Twentekanaalroute heeft volgens EVO, belangenbehartiger van bedrijven die eigenaren zijn van goederen, de hoogste bedrijfszekerheid.

Twentekanaalroute
Leden van EVO, handels- en productiebedrijven, hebben een voorkeur voor de Twentekanaalroute omdat de kans op vertragingen op dit spoor het kleinst is. Zo is bij de variant genaamd 'Kop maken in Deventer' bijvoorbeeld de kans op vertragingen groter omdat treinen van rijrichting moeten veranderen. Ook is de reistijd langer.

Spoorvervoer
Het spoorgoederenvervoer is belangrijk voor de concurrentiepositie van Nederlandse handels- en productiebedrijven, die bijvoorbeeld goederen naar Duitsland te vervoeren hebben. Omdat de haven van Rotterdam blijft groeien, mede door de aanleg van de Tweede Maasvlakte, is het goederenvervoer van en naar de haven voor een alsmaar belangrijker deel op het spoor aangewezen – grotendeels via de Betuweroute. Extra spoorcapaciteit in Oost-Nederland is daarom onmisbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions