Transport Online - Zes vluchtelingen gevonden in vrachtwagen met dubbele wand

Zes vluchtelingen gevonden in vrachtwagen met dubbele wand

Zes vluchtelingen gevonden in vrachtwagen met dubbele wand
12-02-2016 16:08 | Overig | auteur Redactie [FE]

HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag 11 februari in Hoek van Holland een familie aangetroffen die verstopt zat in een verborgen ruimte van een vrachtwagen. Er zijn twee mannen, de Poolse chauffeur en zijn Roemeense bijrijder, aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Marechaussees waren op het terrein waar de veerboot naar Engeland vertrekt bezig met een controle. Tijdens deze controle werd gebruikt gemaakt van een speciale speurhond. Deze hond is opgeleid om menselijke geuren te signaleren. Bij een vrachtwagen sloeg de hond aan waarop marechaussees besloten de vrachtwagen verder te controleren.

In een ruimte van maar zo’n 40 centimeter breed, achter een dubbel geplaatste wand, trof de Marechaussee zes personen uit Afghanistan aan. Het ging om een man, een vrouw en vier kinderen.

De 35-jarige Poolse chauffeur en zijn 28-jarige Roemeense bijrijder zijn aangehouden voor mensensmokkel. Zij worden waarschijnlijk maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In de middag hield de Marechaussee in Hoek van Holland ook al drie mensen aan. Drie Iraanse mannen van 26, 30, en 35 jaar hadden valse ID bewijzen van België en Italië. Later op de dag was het weer raak. Marechaussees arresteerden opnieuw drie Iraniërs van 28, 29 en 33 jaar voor valse Italiaanse documenten. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt en de Marechaussee onderzoekt de zaak verder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions