Clicky


 


NS werft 200 mensen voor vergroten veiligheid

NS werft 200 mensen voor vergroten veiligheid
11-02-2016 23:02 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De NS gaat per direct tweehonderd medewerkers extra werven om de veiligheid in de trein te vergroten. De vakbonden FNV en CNV en de NS hebben dat donderdagavond laten weten. Hiermee geeft de NS concreet uitvoering aan al eerder gemaakte afspraken voor dubbele bemensing in de treinen.

De toezegging om nu te beginnen met werven is de uitkomst van een aantal gesprekken over maatregelen om de veiligheid van NS-personeel te vergroten. Dat gebeurde naar aanleiding van een incident vorige week woensdagavond in Landgraaf waarbij een conducteur in zijn buik werd gestoken.

De NS gaat 140 extra hoofdconducteurs inzetten. Op alle treinen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond komt na 22.00 uur een tweede hoofdconducteur. Ook komen er zestig medewerkers veiligheid & service, die als vliegende teams inzetbaar zijn. Zij worden ingezet op de overige avonden en op treinen en lijnen waarvan uit ervaring blijkt dat agressie er meer dan gemiddeld voorkomt.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) trekt eenmalig 10 miljoen euro extra uit om agressie in het openbaar vervoer te verminderen. De flexteams worden mede betaald door haar ministerie. Dijksma: "Machinisten, conducteurs en andere mensen werkzaam in het ov doen maatschappelijk belangrijk en moeilijk werk. Dan is er maar één devies: voor die mensen hebben we allemaal respect en je blijft met je handen van ze af.''

De bonden zijn blij met het resultaat. Marjan Rintel van NS Reizigers zegt er van overtuigd te zijn dat hiermee de veiligheid naar een hoger plan gaat. NS verwacht dat de extra mensen in de loop van volgend jaar geworven, opgeleid en inzetbaar zijn. Eind 2018 worden de maatregelen geëvalueerd; een extern onderzoeksbureau moet de effecten meten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions