Transport Online - Drie producten van Crown genomineerd voor de International Forklift of the Year Award 2016

Drie producten van Crown genomineerd voor de International Forklift of the Year Award 2016

Drie producten van Crown genomineerd voor de International Forklift of the Year Award 2016
11-02-2016 16:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft onlangs van de internationale IFOY-jury drie nominaties ontvangen voor de International Forklift of the Year (IFOY) Award 2016. De genomineerden zijn de Crown C-5 lpg-heftruck met contragewicht, de Crown RT 4020 meerijpallettruck met staanplaats en de Crown QuickPick® Remote-oplossing geconfigureerd voor de supermarktketen Jumbo Supermarkten.

“Ons primaire doel is om kwalitatief hoogwaardige, veilige en betrouwbare producten en oplossingen te ontwikkelen die onze klanten echte voordelen en toegevoegde waarde bieden”, verklaart Ken Dufford, Vice President Europe van Crown.

“Het feit dat we nu opnieuw genomineerd zijn voor deze internationale award, en dat in drie categorieën, laat nog eens duidelijk zien dat wij ons wereldwijd inzetten om de efficiëntie, productiviteit en veiligheid voor onze klanten te verbeteren.”

Crown’s innovatieve C-5 lpg-heftruck is uitgerust met een industriële 2,4-liter motor, die door Crown in eigen beheer wordt gebouwd. De truck is verder voorzien van een hoogwaardige aandrijflijn, met vijf jaar garantie, en een nauwkeurig werkend koelsysteem met dubbele radiator voor de afzonderlijke koeling van de motor en de transmissie.

De C-5 kan bovendien van een stalen cabine worden voorzien, die de bestuurder een comfortabelere werkomgeving met zicht rondom biedt. Bij de nieuwe heftruckserie staan absolute betrouwbaarheid en productiviteitsverhogende efficiëntie voorop. De truck is ontworpen om zowel binnen als buiten de meest veeleisende en gespecialiseerde taken aan te kunnen.

Crown’s RT 4020 meerijpallettruck met staanplaats heeft een hefvermogen tot twee ton en combineert robuuste, hoogwaardige heftrucktechnologie met innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Het nieuwe model dat gekenmerkt wordt door reactief stuurgedrag en een hoge betrouwbaarheid, is ideaal voor snel laad- en loswerk. De truck is bovendien uitstekend manoeuvreerbaar, zelfs in zeer krappe ruimten.

De wisselstroommotor van Crown heeft een krachtig acceleratievermogen en kan tot 12,5 km per uur rijden. Een geveerde vloerplaat en een halfronde zachte rugleuning van schuimrubber beschermen de bestuurder, zodat deze zijn werk comfortabel en productief kan uitvoeren. De truck is naar wens leverbaar in een uitvoering voor rechts- of linkshandige besturing.

Familiebedrijf Jumbo is de tweede supermarktketen van Nederland met ruim 580 winkels in heel het land. Crown heeft een QuickPick Remote-oplossing voor het bedrijf geconfigureerd om het orderverzamelproces verder te stroomlijnen, zodat Jumbo nog beter in staat is om op tijd te leveren. Eerder deed Jumbo al proeven met automatisch geleide voertuigen, maar deze bleken de productie slechts minimaal te verhogen. Daarop besloot de supermarktketen voor de halfautomatische oplossing van Crown te kiezen. Het QuickPick-systeem, dat kostenefficiënt in bestaande werkomgevingen kan worden geïntegreerd, combineert GPC 3000 laagheffende orderpickers met een intuïtieve afstandsbediening.

Door QuickPick Remote te implementeren, kon de productiviteit met 7,5 procent worden verhoogd en de werktevredenheid van de medewerkers nam toe. De prestaties van de bestuurders zijn verbeterd, terwijl het aantal bewegingen voor het verzamelen van een order is afgenomen. Dit betekent dat er meer orders verzameld worden met minder fysieke inspanning.

Martijn Vogelzang, projectmanager bij Jumbo, zegt: “Onze proef met een aantal Crown GPC 3000 orderpickers met QuickPick Remote in ons distributiecentrum in Veghel resulteerde in aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en minder fysieke inspanning voor de orderverzamelaars. Het besluit was dus eigenlijk snel genomen.”

De winnaars van de IFOY Awards 2016 worden op 31 mei 2016 bekend gemaakt tijdens het openingsgala van de CeMAT in Hannover.

In 2013 ontving Crown de IFOY-topaward in de categorie ‘Forklift Truck Solutions’ voor InfoLink®, het draadloos managementsysteem voor trucks en bestuurders. In 2014 won de Crown QuickPick® Remote Orderpicking Technologie een award in de categorie ‘Warehouse Trucks’.

Foto's

  • J.Roeland
    Euser


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions