Eerste volledig elektrische BYD-bussen in gebruik in Zweden

Eerste volledig elektrische BYD-bussen in gebruik in Zweden
10-02-2016 10:13 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

Twee steden in het noorden van Zweden hebben onlangs de eerste volledig elektrische bussen in Zweden in ontvangst genomen. Twee BYD-bussen werden vlak voor kerst geleverd aan Transdev Zweden en worden ingezet in de stad Eskilstuna. Onlangs zijn nog eens vijf ebussen geleverd in Ängelhom, deze zullen gaan rijden voor busmaatschappij Nobina.

De twee bussen in Eskilstuna rijden, evenals de bussen die sinds 31 januari operationeel zijn in Ängelholm, routes door het stadscentrum. De bussen hebben vergelijkbare specificaties. Ze zijn 12-meter lang, hebben twee deuren, een lage vloer en ze zijn ontworpen naar BYD’s nieuwste interieurstandaarden.

Belangrijk is de unieke en wereldwijd gerenommeerde BYD ijzer-fosfaat batterijtechnologie waarmee de bussen een actieradius hebben van 280 km onder UITP SORT-condities, een internationale teststandaard. Net als voor de andere BYD-ebussen betekent dit dat een volle batterij voldoende is om een volledige dagdienst te rijden. Tussentijds laden, wat tot improductiviteit leidt, is dus niet nodig. Bovendien kan het opladen ‘s nachts gebeuren wanneer lagere elektriciteitskosten gelden.

“Door deze nieuwe bussen te leveren tijdens de barre weersomstandigheden van de Zweedse winter, onderstrepen wij het vertrouwen dat wij hebben in onze beproefde technologie”, zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe.

“Onze elektrische bussen, die zich hebben bewezen onder verschillende omstandigheden en condities over de hele wereld, behoren tot de weinige zero emissie-bussen die er zijn. Het geeft eens te meer aan waarom BYD wereldleider is als het gaat om het ontwerpen en produceren van elektrische bussen”.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden