Clicky


Explosie na ontsporing vrachttrein VS

Explosie na ontsporing vrachttrein VS [foto+video]
28-05-2013 23:24 | Algemeen | auteur de redactie
BALTIMORE (Novum/AP) - Een goederentrein is dinsdag na een aanrijding met een vuilniswagen in Rosedale, een voorstad van Baltimore in de Verenigde Staten, ontspoord en gedeeltelijk ontploft. De trein vervoerde onder meer chemische stoffen. Er zou echter geen gevaar zijn voor omwonenden.

Volgens de brandweer liepen minstens twaalf wagons uit de rails. De explosie en brand gaan gepaard met een dikke rookwolk die tot kilometers in de omtrek te zien is. Enkele gebouwen in de buurt zijn ernstig beschadigd door de klap.

De bestuurder van de vuilniswagen is in ernstige, maar stabiele toestand opgenomen in een ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde op een private spoorwegovergang waar alleen een rood licht aangaf of er een trein aankwam. Wat de vuilisauto op de overgang deed op het moment dat de goederentrein er aan kwam is onduidelijk.


Het is het derde grotere treinongeluk in de VS in de laatste tien dagen. Op 17 mei ontspoorde een trein vol forensen bij Bridgeport. Er vielen zeventig gewonden. Afgelopen zaterdag knalde een goederentrein tegen een brugpeiler. Daarbij vielen zeven gewonden. Volgens de spoorwegen neemt het aantal ongevallen op het spoor desondanks af. Vorig jaar was het veiligste in de spoorweggeschiedenis.