Doden en gewonden bij treincrash in Duitse Bad Aibling

Doden en gewonden bij treincrash in Duitse Bad Aibling [video+foto's]
09-02-2016 16:57 | Ongevallen | auteur ANP/DPA/RTR

ROSENHEIM - Zeker negen mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een treinbotsing in het zuiden van Duitsland. De twee regionale treinen knalden in een bocht frontaal op elkaar bij Bad Aibling tussen Holzkirchen und Rosenheim in het zuiden van de deelstaat Beieren.

Er raakten 81 mensen gewond, van wie achttien ernstig. Door de botsing rond 06.45 uur in de ochtendspits ontspoorde een van de treinen en kantelden wagons. Het treinverkeer gaat op de plek van de botsing over een enkel spoor.

Het is niet bekend waardoor de treinen tegelijk op dat spoor reden. Het bewuste baanvak heeft een beveiligingssysteem dat dit moet voorkomen. Het systeem was afgelopen week nog bij een routinecontrole onderzocht en daarbij waren geen gebreken ontdekt.

Doordat het ongeval in een moeilijk bereikbaar gebied plaatsvond, hadden de hulpdiensten moeite om slachtoffers uit de treinwrakken te halen. De slachtoffers werden onder andere met helikopters naar ziekenhuizen vervoerd. De Duitse reddingswerkers kregen hulp van collega's uit Oostenrijk en van vrijwilligers van de bergwacht.

Onder anderen bondskanselier Angela Merkel bracht haar medeleven met de slachtoffers onder woorden. De Russische president Vladimir Poetin en de Franse premier Manuel Valls sloten zich daar bij aan.

Het was het ernstigste treinongeval in de afgelopen veertig jaar in Beieren. De minister-president van de deelstaat Horst Seehofer (CSU) noemde het "een tragedie voor het hele land die ons met verdriet en ontzetting vervult''.

De treinen worden in de spits vooral bevolkt door forensen. Vanwege de carnavalsvakantie waren er geen schoolkinderen aan boord.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden