Transport Online - 120 Actrossen doen hun intrede in het wagenpark van Sitra

120 Actrossen doen hun intrede in het wagenpark van Sitra

120 Actrossen doen hun intrede in het wagenpark van Sitra
08-02-2016 11:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

IEPER(B) - Erkend Mercedes-Benz dealer Vereenooghe uit het Belgische Roeselare heeft recent de sleutels van de eerste Mercedes-Benz Actrossen aan Sitra overhandigd. Daarmee doet het merk met de ster zijn intrede in het wagenpark van de West-Vlaamse nationale en internationale transporteur gespecialiseerd in het vervoer van levens- en voedingsmiddelen. In totaal versterken niet minder dan 120 trekkers de Sitra-gelederen, goed voor één vierde van de vloot.

Met de keuze voor de Mercedes-Benz Actros doet het merk met de ster zijn intrede in de Sitra vloot.

"Bij de aankoop van de nieuwe voertuigen zijn we niet over één nacht ijs gegaan en onze grondige analyse deed de balans duidelijk in het voordeel van Mercedes-Benz over hellen. Eigenlijk kan alles in één woord worden samengevat ‘Total Cost of Ownership’. Hoe lager die is, hoe beter. Dankzij het zeer gunstige verbruik en de betrouwbaarheid van de Actros stond dat al snel buiten kijf. Tel daarbij de vertrouwensrelatie die we ondertussen met erkend concessiehouder Vereenooghe hebben opgebouwd en het uitstekende service-net van Mercedes-Benz in binnen- en buitenland en we hadden redenen genoeg om de sprong naar een nieuw vrachtwagenmerk te maken", aldus Dieter Saelens, Technisch Directeur van Sitra.

Sitra opteerde voor 120 Actrossen met Streamspace cabine en voor zowel de 1943 LS als de 2443 LS met 10.7 liter motor, goed voor 430 pk. Bovendien worden de voertuigen uitgerust met FleetBoard en met Predictive Powertrain Control of PPC.

"Ecologisch rijden is voor ons niet alleen een rationeel of economisch gegeven, maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Net dat engagement willen we in de praktijk omzetten. Uit de Fuel Duel tests bleek zeer duidelijk dat zowel de analyse en de bijsturing van het rijgedrag dankzij FleetBoard als de vooruitziendheid van PPC het verbruik sterk drukten. Logisch dat we ze op onze 120 nieuwe trekkers installeren", vertelt Dhr. Saelens.

De 120 Actros trekkers worden in de loop van 2016 geleverd. De eerste sleutels werden midden januari overhandigd.

Sitra Groep is een nationaal en internationaal transportbedrijf met verregaande specialisatie in het vervoer van levensmiddelen. Zij laden, vervoeren en lossen goederen naar en vanuit heel Europa. Naast de hoofdvestiging in het Belgische Ieper hebben zij bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Polen, Litouwen en Rusland.

Foto's

 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen