Clicky


Man aangehouden na bedreiging met nepwapen

Man aangehouden na bedreiging met nepwapen
08-02-2016 11:25 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

EDE - In Ede heeft de politie zondagavond een 30-jarige man uit Rhenen aangehouden wegens bedreiging. De man had ook een geweer bij zich, wat later een zogenoemd ‘Airsoftgun’ bleek te zijn, een niet van echt te onderscheiden wapen waarmee balletjes verschoten kunnen worden.

Een voorbijganger zag de man zondagavond omstreeks 20.00 uur over de Zonneoordlaan lopen met iets waarvan hij aanvankelijk dacht dat het een stok was. Toen hij de man aansprak en vroeg of hij hulp nodig had richtte de man het wapen op de voorbijganger en dreigde hem neer te schieten als hij niet wegging. Daarop waarschuwde de getuige de politie.

Ondertussen belde de Rhenenaar zelf met de politiemeldkamer waarin hij eveneens dreigementen uitte. Daarop besloot de politie de omgeving af te zetten en probeerde een van de agenten met de man in contact te komen om hem op andere gedachten te brengen. Uiteindelijk lukte het door het arrestatieteam de man te overmeesteren en aan te houden.

Gedurende de actie werd tijdelijk het treinverkeer tussen Ede en Barneveld stilgezet. Ook werd ondersteuning geleverd door de politiehelikopter. De man uit Rhenen maakte een verwarde indruk en zit voorlopig vast, meldt de politie.

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede