Clicky


 


Vaarwegstremming Meppelerdiep van 8 tot en met 14 februari

Vaarwegstremming Meppelerdiep van 8 tot en met 14 februari
08-02-2016 10:37 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

ZWARTSLUIS - Rijkswaterstaat start met de eerste fase van de sloop van de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis. Het scheepvaartverkeer wordt daarom een week gestremd van maandag 8 februari 00:00 uur tot en met zondag 14 februari 24:00 uur. De sloopwerkzaamheden zijn nodig om de keersluis om te bouwen tot schutsluis. Vorig jaar is de eerste roldeur van de schutsluis geplaatst.

Om de tweede roldeur te kunnen plaatsen, wordt gestart met de sloop van de bestaande keersluis. Tijdens de stremmingsweek wordt vrijwel 24 uur per dag gewerkt. Met de nieuwe schutsluis worden stremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlotter en veiliger kunnen passeren.

Geen omleiding voor beroepsvaart

Voor schepen met een grote diepgang is de gehele route van noord naar zuid (en vice versa) de hele week gestremd. Schepen met een maximale diepgang van 1.60 meter (recreatievaart) kunnen omvaren via Blokzijl. De naastgelegen grote kolksluis is in deze periode gesloten. Met de nieuwe schutsluis worden stremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlotter en veiliger kunnen passeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats