Clicky


'Mogelijk meer doden door giftrein Wetteren'

'Mogelijk meer doden door giftrein Wetteren'
11-05-2013 10:17 | Gevaarlijke Stoffen | auteur de redactie
WETTEREN(Novum) - Alle huizen van bewoners die nog niets van zich hebben laten horen na het treinongeluk in Wetteren worden doorzocht. "Misschien is er nog iemand gestorven, maar weten we het nog niet", zei de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers vrijdagavond na afloop van een informatiebijeenkomst voor geëvacueerden tegen Belgische media.

De treinramp heeft voor zover bekend een dode geëist. Een man kwam thuis om door het gif dat bij het ongeluk vrijkwam.

Een goederentrein die chemische producten vervoerde ontspoorde vorige week vrijdagnacht. Er brak brand uit en door het bluswater kwamen chemische stoffen in het riool terecht. Via het riool drongen gifdampen de huizen van omwonenden in. Naast de dode vielen meerdere gewonden. De hulpdiensten evacueerden 1979 mensen.

Het Nieuwsblad meldt op basis van ingewijden dat de trein 87 kilometer per uur reed waar 40 was toegestaan. Het was overigens al bekend dat de Nederlandse machinist aangaf dat hij te hard had gereden.

Twee wagons zijn vrijdag leeggepompt. Zaterdag worden de drie locomotieven weggetakeld. Zondag ontfermen bergers zich over een tankwagon met een erg gevaarlijk gas. Dat moet worden afgefakkeld ofwel gecontroleerd verbrand.