Transport Online - VID: zondagnacht en maandag niet met aanhanger op weg

 


VID: zondagnacht en maandag niet met aanhanger op weg

VID: zondagnacht en maandag niet met aanhanger op weg
07-02-2016 20:09 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - De VID raadt automobilisten met aanhanger en chauffeurs van lege vrachtwagencombinaties af om zondagnacht en maandag de weg op te gaan. Vanwege de zware tot zeer zware windstoten is het risico op omwaaien te groot. De situatie is vooral later maandagmiddag en maandagavond link.

Het KNMI verwacht de zwaarste windstoten aan de kust. Toch is daar niet de grootste hinderkans. Het risico op verkeersproblemen is juist een stukje landinwaarts groter. Daar is het verschil tussen de gemiddelde windsnelheid en de windstoten groter.

Door deze hoge ‘'vlaagfactor' krijgen aanhangers hardere tikken te verwerken. De kans op omwaaien is dan groter. Dat zagen we afgelopen week nog op de N11 bij Bodegraven en op veel grotere schaal tijdens de lentestorm van maart vorig jaar.

Twee windpieken

De eerste windpiek komt zondagnacht en maandagochtend vroeg. Daarna wordt het tijdelijk rustiger, maar vanaf de namiddag gaat het opnieuw los. De VID verwacht de grootste windproblemen later op maandag: de wind is dan veel vlageriger en komt verder landinwaarts. Vooral op routes van noord richting zuid is het voor aanhangers simpelweg te link. De ochtendspits wordt drukker door regen, tijdens de avondspits is het vooral wind in combinatie met regen die opspeelt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden