Clicky


 


Somalië: bom oorzaak explosie in vliegtuig

Somalië: bom oorzaak explosie in vliegtuig
06-02-2016 20:36 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/RTR

MOGADISHU - De enige dode die dinsdag in Somalië viel bij de bomaanslag op een passagiersvliegtuig, was de dader. Dat hebben de Somalische autoriteiten vastgesteld. De 55-jarige terrorist heeft volgens de veiligheidsdiensten waarschijnlijk hulp gekregen van luchthavenpersoneel.

Uit het onderzoek blijkt dat springstof voor de explosie in een laptop was verstopt. Een kwartier nadat het toestel van Daallo Airlines vanuit Mogadishu richting buurland Djibouti was vertrokken, ontplofte de bom. De explosie sloeg een gat in de romp, waardoor één man naar buiten werd gezogen, naar nu dus blijkt de dader zelf.

Onduidelijk is nog of de man tot een bepaalde groepering behoorde. In Somalië woedt al jaren strijd tussen de regering en de islamitische terreurbeweging al-Shabaab. Die organisatie pleegt regelmatig aanslagen, maar tot nog toe nooit op passagiersvliegtuigen

Het toestel met 74 mensen aan boord was onderweg naar Djibouti toen de bom explodeerde. Het vliegtuig keerde na de ontploffing terug naar de luchthaven van Mogadishu.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions