Transport Online - Cool Investments wil V&D overnemen

Cool Investments wil V&D overnemen

Cool Investments wil V&D overnemen
06-02-2016 20:29 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Cool Investments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil V&D overnemen. De partijen voeren exclusieve gesprekken met elkaar, hebben ze zaterdag bekendgemaakt in een gezamenlijke persverklaring.

Cool Investments - bekend van onder meer de retailketen CoolCat - wil alle activiteiten van het failliete warenhuis overnemen. De onderneming is van plan een groot deel van de V&D-warenhuizen "zonder onderbreking door te starten'', zo staat in de verklaring.

Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor de medewerkers, leveranciers en schuldeisers. "De beoogde doorstart door Cool Investments biedt een groot deel van de betrokken werknemers een goede kans op een nieuw dienstverband'', staat in de verklaring. "Voor de leveranciers biedt de doorstart een mooi perspectief op verdere leveringen."

Bankfinanciering

Bij V&D werken zo’n 8000 mensen, 5000 van hen in de winkels en 3000 in La Place restaurants.

De curatoren en Cool Investments hopen dat "de constructieve besprekingen met de bank en de vastgoedeigenaren snel tot een positief resultaat zullen leiden''. De overname is echter nog afhankelijk van twee belangrijke voorwaarden, namelijk het rondkomen van de bankfinanciering en de medewerking van de vastgoedeigenaren. Wanneer er duidelijkheid komt, is volgens de curator daarom koffiedik kijken.

Hoewel de curatoren de gesprekken met de vastgoedeigenaren en banken constructief noemen, lijken er ook zorgen te zijn. Het Canadese Hudson's Bay Company (HBC), dat werd genoemd als een van de serieuze kandidaten voor een overname van V&D, praat inmiddels niet meer met de curatoren maar met de verhuurders van het vastgoed. "Zij kijken alleen naar de bezittingen en niet naar de werkgelegenheid", aldus de zegsman van de curatoren. HBC was niet bereikbaar voor een reactie.

Vrijdagavond werd duidelijk dat de overnamegesprekken in de eindfase beland waren. Toen gaven de curatoren aan dat er met een Nederlandse partij gesprekken werden gevoerd. RTLZ meldde toen al dat het Roland Kahn betrof, maar die liet op verschillende plekken weten dat dit "een broodje aapverhaal" was. Kahn was zaterdagavond niet bereikbaar voor een reactie. Maar volgens de zegsman van de curatoren wilde hij dat zij het nieuws, dat Cool Investments exclusief onderhandelde, naar buiten brachten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions