Transport Online - Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'

Gesprekken over doorstart V&D 'in eindfase'
05-02-2016 15:36 | Faillissementen | auteur ANP

AMSTERDAM - De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een eventuele doorstart van de failliete warenhuisketen. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk.

De curatoren van V&D verklaarden vrijdagavond dat de gesprekken met de kandidaat-koper "vergevorderd'' zijn. Ze benadrukten daarbij echter dat er nog geen sprake is van "zekerheid over een verkoop of doorstart van V&D''. Zo is de bankfinanciering nog niet definitief en is nog niet duidelijk of alle vestigingen die de koper wil doorstarten door de vastgoedeigenaren opnieuw voor verhuur aan V&D zullen worden aangeboden.

Een woordvoerder van V&D wilde eerder op de dag berichten dat de eigenaar van de Nederlandse kledingketen Coolcat V&D overneemt, niet bevestigen. Hij wilde alleen kwijt dat het om een Nederlandse partij gaat. Ook Coolcat wilde geen commentaar geven.

Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.

De curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. "Het gaat de goede kant op'', verzekerde de woordvoerder. "Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel.''

De curatoren hebben van meet af aan gezegd dat er sowieso een deal komt. De belangrijkste vraag is evenwel hoeveel vestigingen van V&D daarmee gered kunnen worden. Ook daarover bestaat nog geen enkele zekerheid, aldus de zegsman.

De partij waarmee de curatoren in gesprek zijn, is er wel op uit zoveel mogelijk winkels open te houden. Ook Jumbo is daarbij gebaat, omdat veel van de La Place-restaurants die het supermarktconcern overneemt, in één pand zitten met V&D.

In hoeverre dat lukt is echter ook afhankelijk van de verhuurders van de winkelpanden. Die werkten vorig jaar in meerderheid constructief mee aan een herstructurering bij V&D, maar moeten nu in sommige gevallen opnieuw over de streep worden getrokken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions