Clicky


Zwangere vrouw met zikavirus in Europa

Zwangere vrouw met zikavirus in Europa
04-02-2016 20:22 | Buitenland | auteur ANP

BARCELONA - Een zwangere vrouw in het noordoosten van Spanje heeft het zikavirus. Ze zou de eerste zwangere vrouw in Europa zijn met dit voor ongeboren baby's gevaarlijke virus. De autoriteiten in de regio Catalonië hebben donderdag bekendgemaakt dat de dertien tot veertien weken zwangere vrouw het virus in Colombia heeft opgelopen.

In Spanje zijn nu tien dragers van het virus geregistreerd, van wie zes in Catalonië, meldden Spaanse media. Allen hebben het virus in het buitenland opgelopen. De 41-jarige zwangere patiënte, die in Catalonië woont, is voor zover bekend de eerste zwangere drager van het virus in Europa en wordt medisch goed in de gaten gehouden.

In de Spaanse hoofdstad Madrid is voor het eerst een geval van zika opgedoken. Het gaat om een 25-jarige vrouw die in Centraal-Amerika is geweest. Zij is niet zwanger. Het ministerie van Gezondheid beklemtoont dat het bij alle tot dusverre geregistreerde gevallen om geïmporteerde virusinfecties gaat. Er is daarom volgens het ministerie geen gevaar voor verspreiding in Spanje.