Clicky


Meer gewonden door treinongeluk België

Meer gewonden door treinongeluk België
05-05-2013 11:18 | Gevaarlijke Stoffen | auteur de redactie
WETTEREN(B) (Novum) - De Belgische autoriteiten hebben het aantal gewonden dat is gevallen bij het ongeluk met de goederentrein in het Oost-Vlaamse Wetteren naar boven bijgesteld. De gemeente meldt nu dat 33 mensen in het ziekenhuis zijn beland. Eerder werd nog gesproken van zeventien gewonden.

Het ongeluk kostte aan een persoon het leven. Het gaat waarschijnlijk om een man van 64. De 33 gewonden zijn inmiddels buiten levensgevaar.

Goederenwagons van de trein, die chemische producten vervoerde, ontspoorden vrijdagnacht. Er brak brand uit en via het bluswater kwamen chemische stoffen in het riool terecht en vervolgens in de huizen van omwonenden. De mensen die gewond zijn geraakt kregen vermoedelijk last van het inademen van de giftige stoffen.

Ongeveer vijfhonderd omwonenden werden geëvacueerd. Ze hebben de nacht elders doorgebracht en kunnen nog niet naar huis. Zondagochtend waren in de riolering nog steeds gevaarlijke stoffen aanwezig, zo bleek uit metingen van de brandweer. Inwoners van het centrum van Wetteren die niet geëvacueerd hoefden te worden moeten nog steeds binnenblijven en ramen en deuren dichthouden.

Het treinverkeer ondervindt volgens Belgische media nog bijna de hele week hinder van het ongeluk. Het duurt nog dagen voor de wagons zijn afgekoeld en kunnen worden geborgen.