Clicky


 


Tien nieuwe Scania R410 Topline megatrekkers afgeleverd bij Ewals Cargo Care

Tien nieuwe Scania R410 Topline megatrekkers afgeleverd bij Ewals Cargo Care
04-02-2016 09:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

TEGELEN - Met de aflevering van weer 10 Scania R410 Topline megatrekkers stevent Ewals Cargo Care af op de afronding van een order van in totaal 155 nieuwe Euro 6 Scania’s voor de truckingbedrijven in de diverse landen. De laatste auto’s moeten maart dit jaar in gebruik zijn. Ewals koos bewust voor Scania vanwege de lage Total Cost of Ownership. Het zeer gunstige verbruik van de Scania SCR-only motoren speelt daarbij een belangrijke rol en dragen daarin bij aan de verdere verlaging van de CO2-uitstoot.

“Wij kijken elk jaar opnieuw binnen onze vloot naar de overall performance van de verschillende merken,” vertelt wagenparkmanager Roel Strous. “In feite sturen we volledig op de beste TCO. Daarbij scoort Scania goed.”

Toch is dat niet het enige. Ewals rijdt met Huckepack megatrailers en heeft dus behoefte aan trekkers met een lage 95cm schotelhoogte. Daarbij heeft Scania het voordeel dat vanwege de volledig modulaire bouwwijze, ook een volumetrekker trekker gewoon op de band gebouwd kan worden met de voor Ewals benodigde grote tankcapaciteit van 1400 liter.

Een ander voordeel voor een internationaal opererend transportbedrijf als Ewals, is de ver doorgevoerde connectivity via de standaard in de voertuigen ingebouwde Communicator waarvan Scania er ondertussen al 170.000 heeft geleverd in Europa. Hiermee heeft de dealer een actieve connectie met het voertuig en krijgt men naast geregelde updates over de technische conditie van de auto ook actieve alerts.

Zo kan Scania een maximale uptime garanderen en de noodzakelijke stilstandtijd beperken, omdat de receptionist, al voordat het voertuig binnenloopt, weet wat eraan moet gebeuren. Ook kan de dealer zo beter preventief onderhoud plegen, wat verrassingen onderweg tot een minimum beperkt. Ewals laat het preventieve onderhoud zoveel mogelijk in Venlo uitvoeren, maar heeft nog twee andere prefered Scaniadealers in Europa.

“Wij zitten in de grote Europese logistieke stromen,” vertelt Roel Strous.

“Dat betekent dat onze voertuigen tussen de 120 en 250 duizend km per jaar rijden, de laatste dubbel bemand. De helft van ons wagenpark bestaat uit Scania’s. Daarvan is 95 procent uitgevoerd met een Topline cabine omdat de chauffeurs vaak weken onderweg zijn. Dat betekent natuurlijk dat we ze een koelkast, een automatische klimaatregeling en een standkachel meegeven. Alle zakelijke communicatie verloopt via ons boordcomputersysteem. Verder zijn al onze voertuigen vrij standaard af fabriek uitgevoerd.”

Dat geldt weer niet voor de veiligheidssystemen Advanced Emergency Brake (AEB) en Lane Departure Warning (LDW), die al sinds januari 2015 standaard geleverd worden door Scania. Om een verdere brandstofbesparing te realiseren en verkeerd gebruik van de retarder te voorkomen, beschikken de Scania’s daarnaast over een bijzonder fraaie manier van brake blending.

“We noemen dat ‘retarder light’, vertelt Strous. “Daarbij bestellen we de Scania met een retarder, maar laten die niet via een hendel bedienen. De retarder komt bij ons automatisch in werking als de chauffeur remt met het voetpedaal. Aanvankelijk moesten we dat speciaal laten aanpassen, maar sinds kort heeft Scania deze mogelijkheid af fabriek in het programma.”

Dit soort aanpassingen vergt natuurlijk wel extra training. “Sowieso willen wij al onze chauffeurs vertrouwd krijgen met Het Nieuwe Rijden”, aldus Strous. “Daartoe hebben wij met Scania een trainingsprogramma opgezet waarbij Scania zorgt voor een gedegen opleiding en training van onze mentorchauffeurs. Die moeten de kennis weer doorgeven aan al onze chauffeurs. Dat werkt nog beter dan dat we al onze chauffeurs een basistraining geven.”

Bij iedere nieuwe Scania die wordt afgeleverd, wordt een gratis Driver Training aangeboden.

Ewals Cargo Care bestaat al meer dan 100 jaar en is met 1.600 medewerkers actief in 13 landen. De vloot bestaat uit 3.000 trailers en 500 trucks waarvan de helft Scania. Daarmee voert Ewals dagelijks ruim 5.000 transporten uit door heel Europa en daarbuiten. De helft daarvan bestaat uit intermodaal mega vervoer. Ewals wil de komende tijd doorgroeien naar 650 trekkende eenheden.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions