Transport Online - CNV: NS moet haast maken met tweede conducteur

CNV: NS moet haast maken met tweede conducteur

CNV: NS moet haast maken met tweede conducteur
04-02-2016 09:48 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - NS moet haast maken met de uitvoering van de, vorig jaar al gemaakte, afspraak om op treinen na 22.00 uur een tweede conducteur mee te laten rijden. “NS treuzelt en vertraagt. De werving moet nu zo snel mogelijk starten”, vindt Evert Jan van de Mheen, bestuurder van CNV Vakmensen.        

Vanmiddag hebben de bonden spoedoverleg met NS, na wéér een incident op het spoor (steekincident gisteren in Landgraaf). Van de Mheen: “Een van de belangrijkste afspraken die we vorig jaar met elkaar hebben gemaakt is het aanstellen van een tweede conducteur op treinen na 22.00 uur. Die afspraak komt niet goed van de grond. NS had al lang moeten starten met de werving.”

Conducteurs werven

NS schat in dat hiervoor 300 tot 400 conducteurs nodig zijn. “Daar hangt natuurlijk een kostenplaatje aan. NS wil een deel van de conducteurs uit de eigen organisatie halen. Daar zitten misschien mogelijkheden, maar dan nog zijn er extra conducteurs van buiten nodig. NS is onnodig aan het treuzelen en vertragen. In het spoedoverleg vanmiddag dring ik er dan ook op aan dat NS zo snel mogelijk de werving start.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen