Transport Online - STC B.V. en FENEX ontwikkelen post-HBO-opleiding Supply Chain Manager logistieke sector

STC B.V. en FENEX ontwikkelen post-HBO-opleiding Supply Chain Manager logistieke sector

STC B.V. en FENEX ontwikkelen post-HBO-opleiding Supply Chain Manager logistieke sector
04-02-2016 09:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - De druk op logistieke bedrijven om efficiënt en duurzaam te werken is groter dan ooit. Consumenten en zakelijke afnemers van logistieke diensten eisen te allen tijde een snelle, betaalbare en veilige levering. Het in goede banen leiden van deze processen vraagt om een Supply Chain Manager die in staat is om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen.

In samenwerking met brancheorganisatie FENEX heeft STC B.V. een post-HBO-opleiding Supply Chain Manager ontwikkeld voor de logistieke sector. Deze opleiding is ontwikkeld conform de standaard van FIATA, de wereldwijde expediteurs organisatie. De opleiding start op 19 maart a.s. in Rotterdam en is de eerste, specifiek op de logistieke sector gerichte post-HBO-opleiding.

De opleiding is een afgewogen mix van zelfstudie en workshops en duurt, afhankelijk van het studietempo van de deelnemer, 12 tot 24 maanden. Ervaren logistieke professionals krijgen tijdens de opleiding inzicht in de totale logistieke keten.

De focus ligt daarbij op het optimaal laten samenwerken van alle schakels en partners in de keten. Na afloop van de opleiding is de Supply Chain Manager in staat om zelfstandig onderbouwde analyses te maken en deze vervolgens om te zetten naar daadwerkelijke procesoptimalisaties.

Samenwerking

De opleiding is door STC B.V. ontwikkeld in nauwe samenwerking met brancheorganisatie FENEX.

Annemieke Verpoorte van FENEX over de aanleiding voor de gezamenlijk ontwikkelde opleiding: “De logistieke sector heeft belang bij goed opgeleide, daadkrachtige Supply Chain Managers die in staat zijn goed te analyseren, over de eigen schutting heen te kijken en operationele kennis om te zetten in daadwerkelijke optimalisatieplannen. Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor ervaren cargadoors en expediteurs en expediteurs die klaar zijn voor de volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Een speciaal op de logistieke sector afgestemde post-HBO-opleiding is daarvoor een welkom instrument.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions