Clicky


Wasco behaalt BREEAM-NL ontwerpcertificaat

Wasco behaalt BREEAM-NL ontwerpcertificaat
04-02-2016 09:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

APELDOORN - Voor de nieuwbouw van het logistiek distributiecentrum in Apeldoorn heeft Wasco het BREEAM Nieuwbouw Ontwerpcertificaat behaald. Dit certificaat verklaart dat het ontwerp voldoende is om de BREEAM norm Excellent te halen. Wasco is beoordeeld door een assessor van BREEAM-NL en het certificaat is afgegeven door Dutch Green Building Council.

Het distributiecentrum is ontwikkeld en wordt gerealiseerd door VDR Bouwgroep. De BREEAM Excellent norm houdt in dat er duurzaam gebouwd wordt. Door middel van maatregelen op diverse vlakken wordt gestreefd naar de BREEAM waardering ‘Excellent’. Om het label ‘Excellent’ te behalen, moet de totaalscore minimaal zeventig procent zijn. Wasco heeft een score van 72 procent, waardoor het ontwerp van de bouw voldoet aan de gestelde eisen.

Adamasgroep te Arnhem is betrokken als duurzaamheidsexpert bij het projectteam in zowel ontwerp- als realisatiefase. Als het nieuwe distributiecentrum opgeleverd wordt, vindt er een eindcontrole plaats en wordt het ontwerpcertificaat omgezet in een oplevercertificaat.

Een verplicht onderdeel van BREEAM is een casestudie. Hierin geeft Wasco exact aan welke maatregelen zij hebben getroffen op het gebied van duurzaamheid bij de nieuwbouw van het distributiecentrum. In de casestudie staan tevens aanbevelingen voor een volgend project.

De nieuwbouw verloopt voorspoedig, het hoogste punt is inmiddels bereikt. De verwachting is dat het distributiecentrum in de zomer van 2016 wordt opgeleverd.