Clicky


Gezin onwel na treinongeluk Wetteren

Gezin onwel na treinongeluk Wetteren
04-05-2013 10:37 | Gevaarlijke Stoffen | auteur de redactie
WETTEREN(B) (Novum) - Nadat goederenwagons met chemische stoffen in het Belgische Wetteren ontspoorden en kantelden zijn enkele leden van een gezin onwel geraakt. De hulpdiensten onderzoeken of er een verband is met het treinongeval, meldt de gemeente.

Uit eerste metingen blijkt volgens de provincie dat er geen gevaar is voor de bevolking. Vrijdagnacht ontspoorde rond 02.30 uur een goederentrein met dertien wagons. Zeven wagons kantelden, waarop brand uitbrak. Alle bewoners in een straal van vijfhonderd meter zijn geëvacueerd. Het gaat om ruim 250 mensen.

De bewoners die tussen vijfhonderd meter en een kilometer van het ongeval wonen is gevraagd binnen te blijven. Andere inwoners van Wetteren en nabijgelegen plaatsen is aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Het treinverkeer tussen Dederleeuw en Gent ligt voorlopig stil. Ook zijn uit voorzorg sportevenementen in Wetteren afgelast. De gemeente adviseert het centrum te mijden. Dat is slecht bereikbaar omdat er waterslangen van de brandweer op straat liggen.

Lees ook:
» Goederenwagons met chemicaliën ontploft in België [+video]