Clicky


Goederenwagons met chemicaliën ontploft in België

Goederenwagons met chemicaliën ontploft in België [+video]
04-05-2013 10:16 | Gevaarlijke Stoffen | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - In het Oost-Vlaamse Wetteren zijn vrijdagnacht goederenwagons met chemische producten ontploft. Daarbij brak een brand uit met een lengte van vijfhonderd meter. Straten in een straal van vijfhonderd meter zijn geëvacueerd, meldt de Belgische krant De Morgen. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Ruim 250 mensen zijn opgevangen in een gemeentelijke feestzaal en bij de brandweer. Het vuur is inmiddels onder controle, maar een provinciale fase van een rampenplan blijft volgens de krant nog van kracht.

Inwoners die meer dan vijfhonderd meter maar minder dan een kilometer van de wagons wonen wordt gevraagd binnen te blijven. Ook moeten inwoners van Wetteren en nabijgelegen plaatsen hun ramen en deuren dichthouden.

Door een watergordijn op te trekken kon de brandweer voorkomen dat een huis in vlammen opging. Bij een wissel zouden enkele wagons zijn ontspoord. De machinist kon een deel van de dertien wagons nog loskoppelen. Zeven wagons zouden in brand zijn gevlogen. De trein was op weg van Nederland naar Gent-Zeehaven.

Van het spoor kan voorlopig geen gebruik worden gemaakt. Er worden daarom onder meer bussen ingezet.